Vacature GGZ-specialist met kennis van psychiatrie

Lister is voor diverse locaties binnen Utrecht Stad op zoek naar:

Ervaren GGZ-specialisten met uitgebreide kennis van de psychiatrie. Per direct, 24-36 uur per week.

Je voelt je betrokken bij onze doelgroep en onderschrijft het Planetree-gedachtengoed. Ga jij mensgericht te werk en ben jij een plezierige medewerker voor collega’s en cliënten? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Locatieomschrijving

Lister helpt mensen met een ernstige psychiatrische aandoening hun eigen kracht te hervinden, een betekenisvol leven op te bouwen en deel te nemen aan de maatschappij. De afgelopen jaren zette Lister zich in toenemende mate in voor mensen met een zeer complexe zorgvraag. We hebben begeleidingsvormen ontwikkeld die het  voor de mensen mogelijk maken om in hun eigen omgeving aan hun herstelproces te werken en als volwaardig burger deel te nemen aan de samenleving. Lister zet zich actief in om mede vorm te geven aan de vernieuwing van de zorg. Daarmee hebben we de basis gelegd voor een goede afstemming van het Lister aanbod die in het sociale domein wordt aangeboden en met de zorg die specialistische psychiatrie zal aanbieden. De kwaliteit van onze zorg staat voorop en daarom willen de locaties in Utrecht Stad hun team professioneel verder versterken door het toevoegen van een nieuwe functie aan hun teams.

Functie-omschrijving

Als onderdeel van het team ben je betrokken in de uitvoering van zorg.  Je geeft begeleiding aan cliënten met een hoog complexe psychiatrische- of verslavingsproblematiek. Als ervaren GGZ-specialist met uitgebreide kennis van de psychiatrie bied je het team ondersteuning door advies en coaching on the job waarmee je een bijdrage levert aan de professionele ontwikkeling.  Je geeft advies over de mogelijkheden van crisisinterventie en het inschatten van psychiatrische decompensatie. Je neemt deel aan briefing, casuïstiekbesprekingen en intervisie, bent aanwezig bij zorgoverleg rond cliënten. Je bent in staat de zorgvraag analytisch, procesmatig, systeemgericht en methodisch te benaderen. Je treedt regulerend op bij conflicten en onderneemt hierin actie. Je zoekt actief de samenwerking met ketenpartners, zowel in- als extern. Ook ben je in staat een consult functie te vervullen, je specialisme in te zetten op vraag vanuit de omgeving. Je bent in staat om de-escalerend te werken.

Functie-eisen

Je bent in het bezit van een opleiding op Hbo-niveau, aangevuld met een vervolgopleiding sociaalpsychiatrisch verpleegkundige of gelijkwaardig en meerjarige werkervaring in de psychiatrie met behandelverantwoordelijkheid.  Naast de kerncompetenties van Lister, zijn de competenties in deze functie: samenwerken, analytisch vermogen,  coachen, het overbruggen van tegengestelde belangen en overtuigingskracht en daadkracht. Met deze competenties en je werkervaring kun je interventies efficiënt en effectief inzetten. Je bent iemand die kritisch blijft op het professioneel handelen en daarop feedback geeft en vraagt. Daarnaast ben je bereid om op verschillende locaties te werken en op onregelmatige tijden.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft hier een nieuwe functie bij Lister. De functie is nog niet beschreven en de salariëring vindt vooralsnog plaats volgens FWG 55. Deze schaal kent een maximum van 3670,00 euro bruto per maand bij een 36-urige werkweek. Arbeidsvoorwaarden zijn volgens de cao-GGZ, waaronder een eindejaarsuitkering van 6,75% en opname in het pensioenfonds Zorg en Welzijn. Wij bieden een ruime reiskostenvergoeding woon/werk. De aanstelling is vooralsnog voor de duur van 1 jaar. Na een jaar wordt de functie formeel beschreven en zal er een definitieve weging plaatsvinden.

Informatie & Sollicitatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met  Sanne Wullems, locatiehoofd, telefoon (030) 6356080.
Een assessment maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

De vacature wordt gelijktijdig in- en extern gepubliceerd. Interne kandidaten hebben voorrang in de procedure.
De eerste sollicitatiegesprekken worden gepland in week 24 (8 tot en met 12 juni 2015).

Reageren kan tot en met: 27 mei 2015.

Overeenkomende artikelen